Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Angst voor de tandarts?

Tandarts bakx

Ervaart u ook weleens angst voor de tandarts? Bij Tandarts Bakx nemen onze ervaren tandartsen de tijd voor u, zodat u de afspraak goed doorloopt. 

Veel mensen in Nederland zijn bang voor de tandarts. Het is daarom niet gek als u daar ook last van heeft. In sommige gevallen neemt de angst dermate toe dat er een fobie ontstaat en tandartsbezoeken worden overgeslagen. Hierdoor kunnen er (ernstige) gebitsproblemen ontstaan, wat ten koste gaat van de mondgezondheid. 

Wij vinden het belangrijk om zo veel mogelijk mensen te helpen, juist ook de mensen die angst voor de tandarts ervaren. Onze vriendelijke tandartsen nemen voor deze patiënten extra tijd, daarom is er ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de behandeling. De tandartsen van Tandarts Bakx nemen u stap voor stap mee in het proces. Op deze manier weet u waar u aan toe bent. Samen werken we aan het verminderen van uw tandarts angst.

Heeft u vragen over de oorzaken van uw angst en de behandelmogelijkheden? Dan beantwoorden wij uw vragen graag. 

BAKX-20
BAKX-37

Oorzaak van tandarts angst

Angst voor de tandarts kan diverse oorzaken hebben. Vaak komt het door vervelende tandarts ervaringen in het verleden. Daarnaast zijn veelvoorkomende oorzaken de vrees voor pijn, gevoel van controleverlies, angst voor het onbekende, algemene medische angst, schaamte over de mondgezondheid, geluiden van de boor, geur van de tandarts of een aangeleerde angst afkomstig van ouders.

Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om te weten dat tandartsangst een wereldwijd probleem is en dat er effectieve manieren bestaan om deze angst te overwinnen. Bij Tandarts Bakx vinden we dit probleem belangrijk. Door openlijk te communiceren met onze tandartsen, kunnen zij u helpen bij het creëren van een meer geruststellende en comfortabele tandartservaring.

Behandeling Angsttandarts

Tandarts bakx

Een behandeling bij een angsttandarts begint met een uitgebreid intakegesprek waarin onze tandarts met de patiënt de angsten bespreekt. Op basis daarvan wordt een aangepast behandelingsplan opgesteld en worden alle stappen uitgebreid doorlopen. Blijft de angst toch een grote rol spelen? Dan kan er in overleg gekozen worden voor kalmerende of verdovende middelen, zodat u zich op uw gemak voelt.

Ervaart u angst voor de tandarts en bent u geïnteresseerd in een gesprek bij Tandarts Bakx om uw angst aan te pakken? Dat is geen probleem! Wij helpen u graag bij het tegengaan van uw tandartsangst. We nemen uitgebreid de tijd voor u en kunnen u helpen met diverse behandelingen. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, telefoon of e-mail. Onze deskundige specialisten staan voor u klaar! Bij Tandarts Bakx zorgen onze specialisten ervoor dat uw gebit gezond blijft. 

Mondhygienist
periodieke controle tandarts

Kosten angsttandarts

De kosten voor de angsttandarts zijn gelijk aan een reguliere tandarts. Deze tarieven worden namelijk jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daarom hanteren wij deze prijzen ook uiteraard in onze praktijk. Echter, afhankelijk van de verschillende mogelijke behandelingen kunnen de kosten wel variëren. Bekijk onze tarievenlijst. 

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Spoed tandarts

Als u een spoedgeval buiten onze openingstijden heeft, bel dan de spoed tandarts.

arrowLees meer
image

Mondhygiënist

Tijdens een bezoek aan de mondhygiënist zal uw gebit grondig gereinigd en gepolijst worden.

arrowLees meer
image

Kindertandarts

Wij hebben een kindertandarts die zich richt op de behoeften van jonge patiënten.

arrowLees meer
image

Mondzorg ouderen

Het is altijd belangrijk om het gebit goed te verzorgen. Ongeacht de leeftijd.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Een ernstige vorm van tandvleesonsteking noem je parodontitis, wat erg vervelend kan zijn.

arrowLees meer

Contact