Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Implantaten plaatsen

Tandarts bakx

De behandeling voor implantaten begint met een tandheelkundig onderzoek. Tijdens dit onderzoek bekijkt de tandarts-implantoloog met onder andere een röntgenfoto uw kaakbot om te kijken of het gezond genoeg is en of er voldoende bot is om het implantaat in te plaatsen. Als er nog een wortel of tand aanwezig is, moet deze getrokken worden. Zodra het plan is vastgesteld en u akkoord gaat met de kosten dan kunnen wij de behandeling inplannen. 

Het plaatsen van de implantaat wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. Zodra u niets meer voelt, wordt er een kleine snee in uw tandvlees gemaakt. Dan wordt er in het kaakbot een klein gaatje geboord waarin het implantaat wordt geplaatst. Dit wordt uiteindelijk dicht gehecht. Na ongeveer 3 maanden komt u terug bij de tandarts om te kijken of de wond goed genezen is, en of het implantaat zich goed heeft kunnen hechten in het kaakbot. Als dit het geval is, kan de kroon, brug of het klikgebit geplaatst worden. Dit doet de tandarts-implantoloog meestal zelf en is een eenvoudige, vaak pijnloze stap in de behandeling. 

Implantologie - implantaten
Implantologie - implantaten

Nazorg implantaten plaatsen

Zodra uw implantaat is geplaatst, is het belangrijk om een gezonde mondzorg te houden. Als de mondhygiëne en mondgezondheid achteruit gaat, dan kan het implantaat gaan ontsteken of kunt u deze zelfs verliezen. Om dit te voorkomen adviseren wij om goed te reinigen, met bijvoorbeeld ragers of tandenstokers. Onze tandarts-implantoloog en mondhygiëniste leggen u graag uit wat u kunt doen om uw implantaten en gebit gezond te houden. 

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Implantaten plaatsen

De behandeling voor implantaten begint met een tandheelkundig onderzoek.

arrowLees meer
image

Kosten implantaten

De kosten voor implantaten kunnen variëren door verschillende factoren: het aantal implantaten, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en of er kunstmatig bot geïmplementeerd moet worden.

arrowLees meer
image

Titanium implantaten

Titanium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer
image

Zirconium implantaten

Zirconium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer

Contact