Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

verstandskies trekken

procedure

Verstandskiezen zijn de achterste kiezen in de mond, die later doorkomen dan de rest van het gebit. Vaak gebeurt dit tussen de 18 en 25 jaar, maar dit kan ook eerder of later gebeuren. In totaal zijn er vier verstandskiezen, maar niet iedereen heeft ze, of men heeft er maar een deel. Vaak leiden verstandskiezen tot pijn of irritatie in het gebit omdat deze regelmatig schuin in de kaak zitten. De tandarts kan u aanraden om een verstandskies te laten trekken als deze niet helemaal doorkomen, als ze pijn veroorzaken, of als ze scheef groeien en daarmee de rest van uw gebit in de weg zitten.

 

Heeft u last van uw verstandskiezen? Maak nu eenvoudig een afspraak.

verstandskies trekken bij tandarts
verstandskies trekken

Wanneer een verstandskies trekken ?

Er zijn verschillende redenen waarom een tandarts u kan adviseren om een verstandskies te laten trekken. Zoals hierboven genoemd, kan een verstandskies pijn veroorzaken als ze scheef groeien. Dit komt doordat ze dan in de weg zitten voor uw andere kiezen en deze aan de kant duwen. Ook is een verstandskies vaak lastig te poetsen, omdat ze ver in uw mond zitten. Hierdoor kan tandvlees gaan ontsteken.

 

Als er sprake is van een van de verschillende redenen gaat de tandarts eerst een röntgenfoto maken. Zo kan er gezien worden hoe de wortels van de verstandskies liggen en of het trekken dus wel echt nodig is. 

vERSTANDSKIES TREKKEN DOOR TANDARTS OF KAAKCHIRURG

Het trekken van een verstandskies wordt gedaan door de tandarts of de kaakchirurg. Wie dit doet is afhankelijk van de ligging van de wortels van de kies. Zitten de wortels diep of scheef, dan verwijdert de kaakchirurg de verstandskies. Als de verstandskies makkelijk te trekken is, dan verwijdert de tandarts de verstandskies. Het trekken van een verstandskies wordt onder plaatselijke verdoving gedaan. Zodra de verdoving is ingewerkt en u niets meer voelt, wordt het tandvlees geopend en de verstandskies eruit getrokken. Door de verdoving zult u hiervan geen pijn ervaren, maar u kan wel wat druk voelen. Zodra de kies eruit is, wordt de lege plek schoongemaakt en als het nodig is gehecht. Dit hangt af van de grootte van de wond. Als dit niet nodig is, krijgt u een gaasje over de wond zodat deze afgesloten wordt.

BAKX XTRA-15

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u napijn ervaren. Daarom is het belangrijk om pijnstillers te nemen voordat de verdoving is uitgewerkt. Deze krijgt u mee van de tandarts op recept. De eerste uren na de behandeling moet u geen zware activiteiten doen en niet plat gaan liggen. Ook mag u niet roken en bepaald niet eten. U mag ook niet zelf naar huis rijden. Neem dus iemand mee naar de behandeling die u naar huis kan brengen. 

 

Krijgt u na de behandeling koorts, gaat de wond bloeden of wordt de pijn na 4/5 dagen erger? Neem dan contact op met de tandarts. Deze kan dan de situatie inschatten en proberen het probleem op te lossen, zodat u geen last van de klachten blijft houden.

kosten verstandskies trekken

De kosten van het trekken van een verstandskies zijn afhankelijk van de behandeling. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende kosten voor een behandeling door een tandarts en door een kaakchirurg. Via de button hieronder kunt u meer informatie vinden.

BAKX-XTRA-6
Kronen, inlays of bruggen

Verstandskies laten trekken bij Tandartspraktijk bakx

Heeft u last van uw verstandskies en wilt u deze laten trekken? Bij Tandartspraktijk Bakx kunnen we u hiermee helpen. U kunt bij ons langskomen voor een afspraak, waarin wij kijken of wij uzelf hiermee kunnen helpen of dat we u doorsturen naar een kaakchirurg. Maak online of via de telefoon een afspraak voor een consult. Wij helpen u graag met het oplossen van uw pijn voor een gezond gebit!

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Periodiek mondonderzoek

Voorkom problemen in de mond door regelmatig op controle afspraak te komen.

arrowLees meer
image

Ontstoken tandvlees

Als u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

arrowLees meer
image

Tandslijtage

Meestal is tandenknarsen onschuldig, maar als dit over een lange periode blijft aanhouden kan dit voor problemen zorgen.

arrowLees meer
image

Gaatje vullen

Het is belangrijk om een gaatje zo snel mogelijk te laten vullen om verdere ontstekingen te voorkomen.

arrowLees meer
image

Tandsteen verwijderen

Wanneer u tandsteen heeft, kunt u dit niet zelf verwijderen, hiervoor heeft u een tandarts of mondhygiënist nodig.

arrowLees meer

Contact