Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Wortelkanaalbehandeling

voorkom verdere ontstekingen

Elke tand of kies bestaat uit een kroon en één of meerdere wortels. De kroon hiervan kun je wel zien, maar de wortels niet – deze zitten namelijk onder het tandvlees en in de kaak verankerd. In deze wortels zit een kanaal, dat we het wortelkanaal noemen. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten. Dit levend weefsel is ook bekend als ‘pulpa’. Dit weefsel kan ontsteken, en als dat gebeurt voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit om verdere problemen te voorkomen. Het ontstoken weefsel geneest namelijk niet meer.

Bel gerust voor een consult of maak meteen een afspraak. Wij maken graag tijd voor u vrij.

wortelkanaalbehandeling
BAKX-13

De behandeling

Tijdens de wortelkanaalbehandeling boort de tandarts onder verdoving de kies open. Zo kunnen zij het ontstoken tandweefsel verwijderen uit de kanalen, en deze daarna reinigen en opnieuw vullen. De kies wordt daarna afgesloten met een vulling. Het kan zijn dat u na deze behandeling enkele dagen napijn voelt. Met een goede pijnstiller kunt u dit onderdrukken.

 

Afhankelijk van het aantal wortelkanalen dat behandeld moet worden, kan de duur verschillen. Meestal ligt de behandelduur tussen een half uur en anderhalf uur.

Wortelkanaalbehandeling: wanneer is het nodig?

Er zijn verschillende symptomen die kunnen duiden op een ontsteking van het wortelkanaal. Het is belangrijk om te weten dat de mate waarin deze symptomen zich voordoen voor iedereen anders is. De een ervaart ze licht, de ander zwaar, en een ander mogelijk helemaal niet. In het geval dat u wel klachten ervaart, zouden deze kunnen zijn:

 

  • Pijn bij het kauwen
  • Gevoelige tanden 
  • Kloppende pijn in de tanden, kiezen of kaak die niet weggaat 
BAKX-15
Kronen, inlays of bruggen

Behandeling bij Tandarts Bakx

Twijfelt u of u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft, of heeft u al te maken met een ontstoken wortelkanaal? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Ons team van Tandarts Bakx is gespecialiseerd in de juiste zorg op gebied van tandheelkunde en helpt u graag. U kunt direct contact met ons opnemen via ons contactformulier, of u kunt ons bellen op 035-5412010. Bij Tandarts Bakx staan we altijd voor u klaar!

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Periodiek mondonderzoek

Voorkom problemen in de mond door regelmatig op controle afspraak te komen bij de tandarts.

arrowLees meer
image

Ontstoken tandvlees

Als u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën.

arrowLees meer
image

Gaatje vullen

Het is belangrijk om een gaatje zo snel mogelijk te laten vullen om verdere ontstekingen te voorkomen.

arrowLees meer
image

Facings

Met facings kunt u de vorm en kleur van uw gebit veranderen, door bijvoorbeeld afgebroken stukken of spleetjes te vullen.

arrowLees meer
image

Kronen, inlays en burggen

Met kronen, inlays en bruggen kunnen we verzwakte tanden weer versterken om uw gebit er weer als nieuw uit te laten zien.

arrowLees meer

Contact