Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Orthodontie

een rechte glimlach

Als tanden of kiezen scheef staan, kan het de juiste keuze zijn om een beugel te nemen, zeker als er functionele problemen ontstaan. Maar ook als u geen last heeft van uw gebit kan een beugel een oplossing zijn om een mooie, rechte glimlach te krijgen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van beugels en orthodontie bij Tandartspraktijk Bakx.

Heeft u vragen over de mogelijkheden, of wilt u een afspraak maken voor een beugel? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op.

Gebitscontrole - foto - beugel
BAKX-XTRA-6

Wanneer moet ik een beugel

Als uw tanden heel scheef staan en hierdoor gebitsproblemen ontstaan, kan het voor de hand liggen om een beugel te nemen. Het is echter niet altijd makkelijk te zien of een beugel nodig is. Denk bijvoorbeeld aan tanden en kiezen die nog door moeten komen, die u nu nog niet ziet.

Een beugel is vaak nodig als er functionele problemen in het gebit ontstaan door beschadigingen aan je gebit of door de stand van je tanden en kiezen. Een beugel kan helpen om (toekomstige) problemen te voorkomen of verergering voor te zijn.

Onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel is een moderne orthodontische oplossing die je tanden rechtzet zonder zichtbare metalen onderdelen. Gemaakt van doorzichtig, comfortabel kunststof, zijn deze aligners bijna onzichtbaar en kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd tijdens het eten, drinken, poetsen en flossen.

tandarts - mondzorg
tandarts - tandartspraktijk - tandartsverzekering

Kosten orthodontie

De kosten van beugels worden niet standaard vergoed door de basiszorgverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering kunnen de kosten van beugels wel (deels) verzekerd worden. Al onze tarieven zijn gebaseerd op de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Meer informatie over onze tarieven vindt u op onze tarieven pagina. 

beugel bij tandartspraktijk bakx

Wilt u een beugel of andere orthodontiebehandeling? Bij Tandartspraktijk Bakx helpen we u graag aan een mooie glimlach. Met gespecialiseerde tandartsen en orthodontisten staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op via het contactformulier, bel ons op, of kom langs bij ons in de praktijk voor het maken van een afspraak. 

BAKX-41

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Spoed tandarts

Als u een spoedgeval buiten onze openingstijden heeft, bel dan de spoed tandarts.

arrowLees meer
image

Mondhygiënist

Tijdens een bezoek aan de mondhygiënist zal uw gebit grondig gereinigd en gepolijst worden.

arrowLees meer
image

Angsttandarts

Veel mensen in Nederland zijn bang voor de tandarts. Het is daarom niet gek als u daar ook last van heeft.

arrowLees meer
image

Mondzorg ouderen

Het is altijd belangrijk om het gebit goed te verzorgen. Ongeacht de leeftijd.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Een ernstige vorm van tandvleesonsteking noem je parodontitis, wat erg vervelend kan zijn.

arrowLees meer

Contact