Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

gaatje vullen

in je tand of kies

Elke tand is omringd met een beschermend laagje glazuur. Elke keer dat u iets eet of drinkt, worden de etensresten omgezet tot tandplak en zetten de bacteriën in uw speeksel deze resten om in zuur. Dit zuur tast uw glazuur aan, en kan daardoor leiden tot gaatjes. Als u dit gaatje onbehandeld laat, heeft dit zuur een steeds groter effect, en ontstaat de mogelijkheid dat het uw tandbeen aantast. Het is daarom belangrijk dat u uw gaatje(s) zo snel mogelijk laat vullen.

Bel gerust voor een kennismakingsgesprek. Wij maken graag tijd voor u vrij.
tandsteen verwijderen - gaatje vullen
spoed tandarts

De behandeling

Als u een gaatje laat vullen, heeft u altijd de keuze of u plaatselijk verdoofd wilt worden of niet. Bij het plaatsen van de vulling zelf zijn er verschillende materialen die gebruikt kunnen worden, waarvan de meest gebruikelijke composiet is. Eerst zal het gaatje weggeslepen worden. Daarna wordt het tandoppervlak geprepareerd, zodat de tand behandeld kan worden met een zuur. Dit zuur zorgt ervoor dat het composiet (of een ander materiaal) zich goed kan hechten. Na uitharding van dit materiaal wordt het oppervlak van de vulling nog iets afgewerkt, zodat u niet voelt dat u een gaatje heeft gehad.


Wilt u weten wat de kosten zijn van het vullen van gaatjes? Bekijk het via de button hieronder. 

Hoe voorkom je gaatjes?

Om gaatjes te voorkomen, moet u goed voor uw gebit zorgen. Een goed begin is het tweemaal daags poetsen van uw tanden met een fluoridetandpasta. Om dit te ondersteunen kunt u tandenstokers, ragers of flosdraad gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk van belang om regelmatig naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle. Wij adviseren om dit ieder halfjaar te doen. 

BAKX-31

Behandeling bij Tandarts Bakx

Twijfelt u of u een gaatje heeft? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Ons team van Tandarts Bakx is gespecialiseerd in de juiste zorg op gebied van tandheelkunde en helpt u graag. U kunt direct contact met ons opnemen via ons contactformulier, of u kunt ons bellen op 035-5412010. Bij Tandarts Bakx staan we altijd voor u klaar!

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Periodiek mondonderzoek

Voorkom problemen in uw mond door regelmatig op controle afspraak te komen bij de tandarts.

arrowLees meer
image

Ontstoken tandvlees

Als u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën.

arrowLees meer
image

Tandsteen verwijderen

Wanneer u tandsteen heeft, kunt u dit niet zelf verwijderen, hiervoor heeft u een tandarts of mondhygiënist nodig.

arrowLees meer
image

Tandslijtage

Meestal is tandenknarsen onschuldig, maar als dit over een lange periode blijft aanhouden kan uw gebit gaan slijten.

arrowLees meer
image

Facings

Met facings kunt u de vorm en kleur van uw gebit veranderen, door bijvoorbeeld afgebroken stukken of spleetjes te vullen.

arrowLees meer

Contact