Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Parodontitis

Tandarts bakx

Een slechte mondverzorging kan leiden tot ontstekingen in de mond. Beginnende ontsteking in de mond noem je ook wel gingivitis. Wanneer deze vorm van tandvleesontsteking erger wordt en uitbreidt naar het kaakbot, dan noem je deze ontsteking parodontitis. Een aandoening die vervelende gevolgen met zich mee kan brengen. Dit kan leiden tot het afbreken van kaakbot en het loskomen van tanden en kiezen, wat zelfs kan leiden tot tanduitval. Daarnaast is bewezen dat een ongezonde mond ook gevolgen kan hebben voor de rest van de gezondheid. 

Bent u benieuwd naar de oorzaak en behandeling van parodontitis? Wij geven u graag meer informatie.

Mondhygienist
BAKX-32

Oorzaak en symptomen van parodontitis

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën. Belangrijke oorzaken en risicofactoren zijn onder andere onvoldoende mondhygiëne, roken, genetische aanleg, bepaalde medische aandoeningen, medicatie, stress, en hormonale veranderingen. 

Slechte mondverzorging, met de opbouw van tandplak en tandsteen, is een primaire factor. Wanneer tandplak niet wordt verwijderd, kan het verkalken tot tandsteen. Tandsteen kan doordringen rondom het weefsel, wat leidt tot het loslaten van het tandvlees en het creëren van ruimte tussen tanden en kiezen. Daartussen kan tandplak ontstaan, waardoor de ontsteking dieper in de mond komt.

Parodontitis heeft geen duidelijke symptomen, daarom wordt het pas in een laat stadium opgemerkt. Herkenbare symptomen zijn vooral rood, gezwollen tandvlees, bloedingen tijdens tandenpoetsen of eten, terugtrekkend tandvlees en mogelijke aanwijzingen zoals een vieze smaak of slechte adem. Over het algemeen kent parodontitis zelden pijnklachten. Regelmatig een tandarts of mondhygiënist bezoeken en goede mondhygiëne is daarom belangrijk om parodontitis te voorkomen.

Parodontitis behandeling

Tandarts bakx

Parodontitis is een ernstige tandheelkundige aandoening die bij Tandartspraktijk Bakx de nodige aandacht en zorg krijgt. Ons team van tandheelkundige professionals is goed opgeleid en ervaren in het herkennen en behandelen van parodontitis.

Als parodontitis wordt vastgesteld, bieden we gespecialiseerde behandelingen zoals professionele gebitsreiniging om de tandplak en tandsteen te verwijderen. Met tijdige diagnose en behandeling kunnen we parodontitis stoppen en de mondgezondheid herstellen.

Soms komt het voor dat het tandplak of tandsteen zo diep zit, dat een behandeling van de mondhygiënist niet voldoende is. In dat geval kan een chirurgische ingreep nodig zijn, ook wel bekend als een flap-operatie. Tijdens een flap-operatie wordt het tandvlees voorzichtig opgetild en wordt ontstoken weefsel verwijderd, waardoor de wortels en de kaakbot rand goed zichtbaar worden voor grondige reiniging. Na voltooiing van de behandeling wordt het tandvlees rondom de tanden en kiezen zorgvuldig gehecht. Ons doel is om patiënten te voorzien van de nodige informatie, zorg en behandeling om parodontitis te voorkomen en hun glimlach te behouden.

tandsteen verwijderen - gaatje vullen
periodieke controle tandarts

Behandeling bij Tandarts Bakx

Heeft u het vermoeden dat u last heeft van ontstoken tandvlees en ervaart u een of meer van de eerder genoemde symptomen? Bij Tandarts Bakx staan we voor u klaar! Ons team is ervaren in het herkennen en behandelen van tandheelkundige problemen. Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier, telefonisch of via de mail. Bij Tandarts Bakx zorgt ons toegewijde team ervoor dat u optimale mondhygiëne ervaart. 

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Spoed tandarts

Als u een spoedgeval buiten onze openingstijden heeft, bel dan de spoed tandarts.

arrowLees meer
image

Mondhygiënist

Tijdens een bezoek aan de mondhygiënist zal uw gebit grondig gereinigd en gepolijst worden.

arrowLees meer
image

Angsttandarts

Veel mensen in Nederland zijn bang voor de tandarts. Het is daarom niet gek als u daar ook last van heeft.

arrowLees meer
image

Mondzorg ouderen

Het is altijd belangrijk om het gebit goed te verzorgen. Ongeacht de leeftijd.

arrowLees meer
image

Kindertandarts

Wij hebben een kindertandarts die zich richt op de behoeften van jonge patiënten.

arrowLees meer

Contact