Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Implantologie

Tandarts bakx

Als u tanden of kiezen mist in uw gebit, kan dit zowel medische als esthetische gevolgen voor uw gebit hebben. Met behulp van implantaten kunnen missende tanden en kiezen in uw gebit toegevoegd worden. Een implantaat is een kunstwortel waarop een kroon, brug of kustgebit in uw eigen gebit geplaatst wordt. Met behulp van een implantaat behoudt uw gebit zijn natuurlijke sterkte, zonder dat u het verschil kan voelen of zien. 

Bij Tandartspraktijk Bakx beschikken wij over een implantoloog die u kan helpen aan een gezond en vol gebit. Onze implantoloog is NVOI geaccrediteerd. Heeft u vragen over implantaten? Neem gerust contact met ons op! 

Implantologie - implantaten
Implantologie - implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die door de tandarts of kaakchirurg in uw kaakbot wordt geplaatst. Het is gemaakt van titanium of zirconium. Het ziet eruit als een kleine schroef waarop vervolgens een kroon, brug of kunstgebit in uw eigen gebit vastgeschroefd wordt. Deze schroef wordt onder verdoving in uw kaakbot geplaatst. Door het gebruik van een implantaat behoudt uw gebit zijn natuurlijke sterkte, zonder dat je het verschil kan voelen of zien.

Mist u meerdere tanden of kiezen naast elkaar, dan kunt u met behulp van implantaten ook een klikframe krijgen. Een klikframe is een uitneembaar frame met tanden of kiezen eraan, die u gemakkelijk op en af de implantaat kan klikken. Hiernaast is een implantaatbrug ook nog een mogelijkheid. Bij een implantaatbrug worden meerdere implantaten naast elkaar geplaatst. In plaats van meerdere enkele bruggen naast elkaar wordt er een langere brug geplaatst, de implantaatbrug.

Wanneer heb ik een implantaat nodig?

Er zijn meerdere mogelijkheden waardoor u een tand of kies mist. U kunt geboren worden zonder tanden, ten gevolge van ziekte of door een ongeluk. Ook kan tandbederf zorgen voor tanduitval. Wanneer dit de situatie is, kunt u ervoor kiezen om een of meerdere tanden of kiezen te vervangen met een implantaat. De implantaat vult de lege ruimte in uw mond op.

Het is belangrijk zo snel mogelijk een implantaat te plaatsen als u een tand verliest, omdat zo’n lege ruimte invloed kan hebben op de rest van uw gebit. Zo kunnen tanden of kiezen scheef gaan groeien naar de lege ruimte. Een implantaat vult deze leegruimte en voorkomt dus scheefgroei van andere tanden of kiezen. Ook kan uw kaak smaller worden als er leegruimtes zijn. Dit heeft op de lange termijn ook invloed op uw gebitsgezondheid. Met behulp van een implantaat kan de implantoloog ervoor zorgen dat u weer een geheel gebit heeft en hiervan kan genieten.

Heeft u een kunstgebit dat los komt te zitten in uw gebit? Dan kunnen implantaten ook een oplossing zijn. Er worden een aantal implantaten in uw gebit geplaatst. Vergelijkbaar met het klikframe, kan het kunstgebit dan op de implantaten geklikt worden. Dit noemen we een klikgebit. Deze kunt u gemakkelijk uitnemen en dagelijks schoonmaken, net als bij andere kunstgebitten.

Implantologie - implantaten
Implantologie - implantaten

Kosten implantologie

Het plaatsen van een implantaat valt vaak niet onder de basiszorgverzekering, afgezien van uitzonderlijke situaties. Meer informatie over de kosten van een implantaat vindt u in onze tarievenlijst. 

Mist u tanden of kiezen? Of wilt u een of meerderen implantaten laten plaatsen? Bij Tandartspraktijk Bakx beschikken we over gespecialiseerde implantologen die u kunnen helpen. Wij begeleiden u tijdens dit traject en kijken samen met u naar de beste oplossing voor uw persoonlijke situatie. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, of als u meer informatie wilt.

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Implantaten plaatsen

De behandeling voor implantaten begint met een tandheelkundig onderzoek.

arrowLees meer
image

Kosten implantaten

De kosten voor implantaten kunnen variëren door verschillende factoren, zoals het aantal en het materiaal.

arrowLees meer
image

Titanium implantaten

Titanium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer
image

Zirconium implantaten

Zirconium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer

Contact