Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

composiet facings

snel een nieuwe glimlach

Bent u onzeker over uw gebit? Composiet facings kunnen het antwoord zijn!

Composiet facings zijn een mooie en eenvoudige oplossing als u last heeft van scheve en/of afgebroken tanden of van spleetjes tussen uw tanden. Door facings te plaatsen krijgt u een mooi, recht gebit met een gezonde uitstraling.

 

Wilt u meer informatie, of meteen een afspraak maken? Dat kan! Neem contact met ons op via het onderstaande formulier, bel ons op of kom langs bij ons in de praktijk om een afspraak te maken.

tanden bleken - facings
BAKX-21

Voordelen composiet facings

Er zitten meerdere voordelen aan composiet facings. Wij hebben ze voor u op een rij gezet:

  • Composiet facings zijn voordeliger dan porselein facings. Dit komt omdat deze facing op het moment zelf in uw mond worden gemaakt, er er dus geen externe laboratoriumkosten aan zitten.
  • Doordat de composiet facing in uw mond gemaakt wordt, heeft u maar 1 bezoek aan de tandarts nodig.
  •  
  • Composiet facings zijn gemakkelijk te repareren zodra deze schade oplopen. Hierdoor zijn composiet facings zeer geschikt voor tandenknarsers of nagelbijters. Deze reparatie doet ook niet af aan de sterkte van de facings.
  • Composiet facings zijn gemakkelijk te plaatsen op uw tanden, waardoor er weinig tot geen tandweefsel verloren gaat.
  • Compostietfacings zijn een goede oplossing wanneer er bij u een beetverhoging nodig is. Facings kunnen de beet verhogen.

Behandeling composiet facings

Het plaatsen van composiet facings is een eenvoudige en snelle behandeling. Binnen 1 behandeling is de composiet facings namelijk al geplaatst. Aan het begin van uw behandeling maakt de tandarts eerst foto’s van uw gezicht en gebit. Aan de hand van deze foto’s wordt er een behandelplan opgesteld door u en uw tandarts samen. Er wordt gekeken naar de vorm, en samen kunt u de juiste kleur voor uw facings bepalen.

 

Tijdens de behandeling wordt uw tand opgeruwd, zodat de facing beter zal kunnen hechten. Dan wordt er glazuur op uw tanden geplaatst, waarop het composiet aangebracht wordt. Zo kan de tandarts het composiet in de gewenste vorm boetseren. Samen met de tandarts kunt u tijdens de behandeling naar de vorm kijken, en kan de tandarts meteen aanpassingen doen aan het uitelijk van de facing totdat het naar uw zin is. Ten slotte wordt de facing gepolijst zodat deze prettig aanvoelt in uw mond.

Mondhygienist
Tandarts - tandartspraktijk Bakx

composiet facings bij Tandarts Bakx

Wilt u van de onzekerheden af en composiet facings laten plaatsen? Bij Tandartspraktijk Bakx helpen we u graag! Met gespecialiseerde tandartsen en persoonlijke aandacht stellen we een behandelplan voor u op zodat u naar buiten loopt met een mooie, gezonde lach! Neem contact met ons op via het contactformulier of kom langs in onze praktijk voor het maken van een afspraak.

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Periodiek mondonderzoek

Voorkom problemen in de mond door regelmatig op controle afspraak te komen.

arrowLees meer
image

Ontstoken tandvlees

Als u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën.

arrowLees meer
image

Gaatje vullen

Het is belangrijk om een gaatje zo snel mogelijk te laten vullen om verdere ontstekingen te voorkomen.

arrowLees meer
image

Tandslijtage

Meestal is tandenknarsen onschuldig, maar als dit over een lange periode blijft aanhouden kan uw gebit gaan slijten.

arrowLees meer

Contact