Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

tANDARTSVERZEKERINGEN

Tandarts bakx

Een gezond gebit begint met de juiste mondzorg, waaronder het dagelijks grondig poetsen van uw tanden, kiezen en tandvlees. Ondanks uw inzet voor dagelijkse mondhygiëne kunnen er echter tandheelkundige problemen optreden die een professionele behandeling vereisen. Deze tandartsbehandelingen brengen vanzelfsprekend kosten met zich mee. Overweegt u de financiële aspecten van mondzorg? Dan kan het afsluiten van een tandartsverzekering een verstandige keuze zijn. Graag informeren wij u over de mogelijkheden van tandartsverzekeringen.

tandarts - tandartspraktijk - tandartsverzekering
Tandarts - tandartspraktijk Bakx

Vergoedingen vanuit de verzekering

Als ouder wilt u dat uw kinderen toegang hebben tot de beste mondzorg. Gelukkig worden bijna alle tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Het is hierbij belangrijk te melden dat orthodontie (bijvoorbeeld een beugel) hierbuiten valt. Heeft uw kind bijvoorbeeld een beugel nodig, dan kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten voor de orthodontische kosten van uw kind. Hierdoor is uw kind verzekerd voor orthodontie kosten die bij een beugel komen kijken. 

Voor volwassenen van 18 jaar en ouder is de situatie anders. Tandartskosten worden slechts beperkt vergoed vanuit de basisverzekering, met uitzondering van enkele specifieke behandelingen. Behandelingen zoals gaatjes, tandsteen verwijderen of implantaten worden vaak niet of deels vergoed. Heeft u vaak specifieke behandelingen nodig gehad in het verleden? Dan is het wellicht verstandig om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Met zo’n aanvullende verzekering bent u gedekt voor reguliere tandartsafspraken, mondhygiënist bezoeken en deels of volledig voor bepaalde behandelingen. 

Welke kosten er met een aanvullende verzekering exact worden vergoed, is zeer verschillend per verzekeraar en per verzekering die je afsluit.  Hierbij geldt vaak: hoe hoger de vergoeding, hoe hoger de premie. Het beste type tandartsverzekering verschilt echter per persoon en is afhankelijk van uw specifieke behoeften voor dat jaar. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Advies over tandartsverzekeringen

Niet iedereen heeft een aanvullende tandartsverzekering nodig. Wilt u weten of dit een slimme stap voor uw situatie is? Bij Tandartspraktijk Bakx helpen we u graag verder. We gaan kijken naar uw tandarts geschiedenis en de huidige staat van uw gebit om op basis daarvan een passend, persoonlijk advies te kunnen geven. Zo kunnen we bijvoorbeeld een inschatting maken van welke behandelingen u nodig zou kunnen hebben het aankomende jaar. Zo bent u voorbereid op de kosten die u kunt maken en kunt u eventueel preventief actie ondernemen. Ons team staat voor u klaar om u verder te helpen!

periodieke controle tandarts

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Periodiek mondonderzoek

Voorkom problemen in de mond door regelmatig op controle afspraak te komen.

arrowLees meer
image

Ontstoken tandvlees

Als u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

arrowLees meer
image

Tandsteen verwijderen

Wanneer u tandsteen heeft, kunt u dit niet zelf verwijderen, hiervoor heeft u een tandarts of mondhygiënist nodig.

arrowLees meer
image

Vullingen

Het is belangrijk om een gaatje zo snel mogelijk te laten vullen om verdere ontstekingen te voorkomen.

arrowLees meer
image

Tanden bleken

Wij adviseren u altijd om uw tanden te laten bleken door een professional. Wij helpen u graag aan wittere tanden.

arrowLees meer

Contact