Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Kosten Implantaten

Tandarts bakx

De kosten voor implantaten kunnen variëren door verschillende factoren: het aantal implantaten, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en of er kunstmatig bot aangebracht moet worden.

Onze declaraties zijn gebaseerd op de landelijk vastgestelde tarieven (zgn. UPT-codes). Deze worden centraal vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat betekent dat alle tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten in Nederland dezelfde tarieven in rekening brengen voor dezelfde handelingen. Overigens kunnen verschillende technieken en materialen die tijdens een behandeling gebruikt worden wel tot een verschil in kosten leiden.

BAKX-46
Implantologie - implantaten

Vergoeding implantaten

Voor personen onder de 18 jaar worden implantaten vergoed vanuit de basis zorgverzekering bij genetische afwezigheid van voortanden. Ook voor een behandeling na het 18e levensjaar zou dit vanuit de verzekering vergoed kunnen worden. De implantoloog kan dan een machtiging aanvragen om de behandeling uit te stellen tot het 22e levensjaar. Voor personen boven de 18 jaar worden implantaten niet vanuit de basis zorgverzekering vergoed. De vergoeding voor deze patiënten is dus afhankelijk van hun zorgverzekering. Bij een aanvullende tandartsverzekering kunnen de kosten wel (deels) vergoed worden.

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Implantaten plaatsen

De behandeling voor implantaten begint met een tandheelkundig onderzoek.

arrowLees meer
image

Kosten implantaten

De kosten voor implantaten kunnen variëren door verschillende factoren: het aantal implantaten, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en of er kunstmatig bot geïmplementeerd moet worden.

arrowLees meer
image

Titanium implantaten

Titanium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer
image

Zirconium implantaten

Zirconium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer

Contact