Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Titanium Implantaten

Tandarts bakx

Een implantaat is een kunstwortel die door de tandarts-implantoloog in uw kaakbot wordt geplaatst. Het ziet eruit als een kleine schroef waarop vervolgens een kroon, brug of kunstgebit in uw eigen gebit vastgezet kan worden. Met behulp van implantaten kunnen missende tanden en kiezen in uw gebit toegevoegd worden.

Implantaten worden gemaakt van titanium of zirconium. Elk soort heeft zo zijn voordelen. Titanium wordt vaker gebruikt voor implantaten, omdat dit materiaal voor meer situaties geschikt is. Daarnaast is het een lichaamsvriendelijk materiaal en groeit het goed samen met het kaakbot. 

Implantologie - implantaten
titanium implantaten - zirconium implantaten - implantologie

Implantaten bij Tandarts Bakx

Voor personen onder de 18 jaar worden implantaten vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Ook voor een behandeling na het 18e levensjaar zou dit vanuit de verzekering vergoed kunnen worden. De implantoloog kan dan een machtiging aanvragen om de behandeling uit te stellen tot het 22e levensjaar. Voor personen boven de 18 jaar zitten implantaten niet in de basis zorgverzekering vergoed. De vergoeding voor deze patiënten is dus afhankelijk van hun zorgverzekering. Bij een aanvullende tandartsverzekering kunnen de kosten wel (deels) vergoed worden.

 

Wilt u meer weten over titanium implantaten? Neem dan contact met ons op. Ons team van Tandarts Bakx heeft meerdere gespecialiseerde implantologen en helpt u graag. U kunt direct contact met ons opnemen via ons contactformulier, of u kunt ons bellen op 035-5412010. Bij Tandarts Bakx staan we altijd voor u klaar!

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Implantaten plaatsen

De behandeling voor implantaten begint met een tandheelkundig onderzoek.

arrowLees meer
image

Kosten implantaten

De kosten voor implantaten kunnen variëren door verschillende factoren: het aantal implantaten, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en of er kunstmatig bot geïmplementeerd moet worden.

arrowLees meer
image

Titanium implantaten

Titanium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer
image

Zirconium implantaten

Zirconium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.

arrowLees meer

Contact