Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Mondzorg Ouderen

Tandarts bakx

Het is altijd belangrijk om het gebit goed te verzorgen. Ongeacht de leeftijd.

Een goede mondzorg speelt een cruciale rol in het bevorderen van de gezondheid van ouderen, en dit geldt met name voor deze kwetsbare groep. Tandarts Bakx is er om uitstekende mondzorg te bieden om de mondgezondheid van ouderen te optimaliseren. Als u wilt begrijpen waarom een goede mondzorg van belang is en als u informatie zoekt over de kosten, staan we graag voor u klaar om u te informeren.

tandarts - mondzorg
BAKX-XTRA-6

Waarom mondzorg voor ouderen?

Een goede mondgezondheid is verbonden met de algehele gezondheid en het welzijn van een persoon. Een slechte mondgezondheid kan leiden tot gewichtsverlies, aangezien pijnlijke mondproblemen het eten moeilijk maken, vooral bij ouderen. Als iemand ouder wordt kan er veel veranderen in de mond. Vaak vindt er verwaarlozing van het gebit plaats, waardoor er tandbederf, ontstekingen van het kaakbot of tandvlees of aandoeningen van de slijmvliezen kunnen ontstaan door ziektes of medicatie. Daarom is het van belang dat ouderen de juiste mondzorg krijgen.

Daarnaast draagt een groot deel van de ouderen boven de 65 in Nederland een kunstgebit. Zelfs bij het dragen van een kunstgebit blijft het belangrijk om naar de tandarts te blijven gaan. Doordat kaakbot slinkt, kan het kunstgebit los gaan zitten. Dit kan ervoor zorgen dat er beschadigingen aan het mondslijmvlies ontstaan. Verwaarlozing van het gebit van ouderen kan zorgen voor afgebroken en loszittende tanden of infecties. 

Kosten mondzorg ouderen

Tandarts bakx

De kosten voor de mondzorg van ouderen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Daarom hanteren wij deze prijzen ook uiteraard in onze praktijk. Bekijk onze tarieven.

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken bij onze mondhygiënist? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier, telefonisch of via de mail. Bij Tandarts Bakx zorgt ons toegewijde team voor een gezonde mond en optimale mondhygiëne voor ouderen.

Klikgebit - gebitsprothese - mondzorg ouderen

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Spoed tandarts

Als u een spoedgeval buiten onze openingstijden heeft, bel de spoed tandarts.

arrowLees meer
image

Mondhygiënist

Tijdens een bezoek aan de mondhygiënist zal uw gebit grondig gereinigd en gepolijst worden.

arrowLees meer
image

Angsttandarts

Veel mensen in Nederland zijn bang voor de tandarts. Het is daarom niet gek als u daar ook last van heeft.

arrowLees meer
image

Kindertandarts

Wij hebben een kindertandarts die zich richt op de behoeften van jonge patiënten.

arrowLees meer
image

Orthodontie

Wij informeren u graag over de mogelijkheden van beugels en orthodontie bij Tandartspraktijk Bakx

arrowLees meer

Contact