Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

kronen, inlays en bruggen

verzwakte tanden weer versterken

Het kan gebeuren dat u een tand of kies heeft die verzwakt is. Dit kan gebeuren wanneer er te veel van uw tandweefsel verloren is gegaan. Om deze tand of kies weer te versterken, zijn er verschillende oplossingen die uw gebit er weer als nieuw uit laten zien. Deze oplossingen zijn kronen, inlays en bruggen.

Bel gerust voor een kennismakingsgesprek. Wij maken graag tijd voor u vrij.
Kronen, inlays of bruggen
Kronen tandarts - kosten kronen

kronen

Een kroon kunt u zien als een kapje dat over uw tand of kies wordt geplaatst. Deze oplossing wordt vaak gekozen als uw tand of kies een gaatje heeft dat al meerdere keren is gevuld, of als er te weinig houvast is om een breuk op te vullen. Afhankelijk van waar in uw mond de tand of kies zit, wordt het materiaal voor de kroon gekozen. In andere gevallen kan een kroon gebruikt worden om de uiterlijke kenmerken van een bepaalde tand of kies te verbeteren. Dit gaat in de meeste gevallen om slecht gevormde tanden of kiezen, of verkleuring.

inlays

Een inlay is vergelijkbaar met een vulling, alleen verschillen ze in het feit dat een inlay op maat gemaakt wordt. Daarnaast is een inlay ook sterker dan een vulling. Ze worden voornamelijk uit porselein gemaakt, en worden bij plaatsing op het kauwvlak van de kies neergelegd. Deze oplossing wordt vaak gekozen als een vulling het gaatje niet meer verhelpt.

Inlays - kosten inlays
brug tandarts - bruggen tandarts

bruggen

Een brug is een verbinding die als vervanger dient voor een tand of kies die ontbreekt. De brug wordt vastgezet aan de twee naastliggende tanden of kiezen. Om zeker te weten dat de brug blijft zitten, wordt deze op maat gemaakt. Deze oplossing wordt vaak gekozen om ervoor te zorgen dat u beter kunt kauwen, om te voorkomen dat uw andere tanden en kiezen scheef gaan groeien in de open ruimte, of om het uiterlijk van de tand of kies te verbeteren.

Behandeling bij Tandarts Bakx

Wilt u meer weten over kronen, inlays en bruggen? Neem dan contact met ons op. Ons team van Tandarts Bakx is gespecialiseerd in de juiste zorg op gebied van tandheelkunde en helpt u graag. U kunt direct contact met ons opnemen via ons contactformulier, of u kunt ons bellen op 035-5412010. Bij Tandarts Bakx staan we altijd voor u klaar!

Kronen, inlays of bruggen

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Periodiek mondonderzoek

Voorkom problemen in de mond door regelmatig op controle afspraak te komen.

arrowLees meer
image

Ontstoken tandvlees

Als u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën.

arrowLees meer
image

Gaatje vullen

Het is belangrijk om een gaatje zo snel mogelijk te laten vullen om verdere ontstekingen te voorkomen.

arrowLees meer
image

Facings

Met facings kunt u de vorm en kleur van uw gebit veranderen, door bijvoorbeeld afgebroken stukken of spleetjes te vullen.

arrowLees meer
image

Klikgebit en gebitsprothese

Als u meerdere tanden of kiezen mist, kunnen klikgebitten en gebitsprotheses een goede oplossing zijn.

arrowLees meer

Contact