Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

FAcings

een perfecte glimlach

Verlangt u naar een perfecte, parelwitte glimlach? Als u ontevreden bent over de vorm en kleur van uw tanden, dan kunnen wij u helpen om dat stralende gebit te bereiken waar u naar verlangt door middel van facings. Met facings kunt u de vorm en kleur van uw gebit veranderen, door bijvoorbeeld afgebroken stukken of spleetjes te vullen. Er zijn verschillende soorten facings met elk hun eigen behandelingen. 

Bel gerust voor een kennismakingsgesprek. Wij informeren u graag over facings en de mogelijkheden.

Mondhygienist
tanden bleken - facings

Wat zijn facings?

Een “facing” is een dun laagje materiaal, vaak gemaakt van porselein of composiet, dat op de voorkant van een tand wordt geplaatst. Het wordt gebruikt om tanden er mooier uit te laten zien of om problemen zoals verkleuring, vormproblemen of beschadigingen te verbergen. Denk maar bijvoorbeeld aan een afgebroken tand, of het rechtzetten van een schuine tand. Facings worden op maat gemaakt voor elke patiënt en hechten stevig aan de tanden, waardoor ze er natuurlijk uitzien en lang meegaan. Zo kunt u weer vol zelfvertrouwen genieten van uw gebit.

Facing behandeling

De behandeling die u ondergaat, verschilt van de soort facing. Facings kunnen namelijk van verschillende materialen worden gemaakt. Vaak wordt er porselein of composiet gebruikt. Voor het plaatsen van een composiet facing is er maar één behandeling nodig. Voor het plaatsen van een porseleinen facing zijn er minimaal twee bezoeken aan de tandarts nodig. Dit komt doordat porseleinen facings in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt. Indien u graag facings wilt, zal de tandarts voorafgaand de vorm en de kleur van de facings met u overleggen.

tandartspraktijk

Kosten facings

Aangezien er verschillende soorten facings zijn, zijn er ook verschillende prijzen voor facings.

De kosten van facings zijn gebaseerd op de landelijke vastgestelde tarieven (zogenaamde UPT-codes). Deze worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza). Dat betekent dat alle tandartsen in Nederland dezelfde tarieven in rekening brengen voor dezelfde handelingen. 

 

Benieuwd wat het kost? De kosten van facings kunt u hier vinden. 

behandeling bij tandarts bakx

Wilt u facings laten plaatsen? Bij Tandartspraktijk Bakx helpen we u graag aan een mooie glimlach. Met gespecialiseerde tandartsen staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op via het contactformulier, bel ons op, of kom langs bij ons in de praktijk voor het maken van een afspraak. 

Tandarts - tandartspraktijk Bakx

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Periodiek mondonderzoek

Voorkom problemen in de mond door regelmatig op controle afspraak te komen.

arrowLees meer
image

Ontstoken tandvlees

Als u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Parodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën.

arrowLees meer
image

Gaatje vullen

Het is belangrijk om een gaatje zo snel mogelijk te laten vullen om verdere ontstekingen te voorkomen.

arrowLees meer
image

Tandslijtage

Meestal is tandenknarsen onschuldig, maar als dit over een lange periode blijft aanhouden kan uw gebit gaan slijten.

arrowLees meer

Contact