Wegens teamuitje zijn wij vanaf 14:00 uur gesloten.

Wat te doen bij angst voor de tandarts?

Tandarts bakx

Ervaart u ook weleens angst voor de tandarts? Bij Tandarts Bakx nemen onze ervaren tandartsen de tijd voor u, zodat u de afspraak goed doorloopt. 

Angst voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben. Vaak komt het door vervelende tandarts ervaringen in het verleden of de angst voor pijn. Om deze redenen wordt een tandartsbezoek vaak uitgesteld met het gevolg dat de conditie van het gebit achteruit gaat. Om dit tegen te gaan zijn er verschillende dingen die u kan doen tegen de angst voor de tandarts. Wij geven u graag een aantal tips, zodat uw angst vermindert en een slechte mondgezondheid voorkomen wordt.

Heeft u vragen over de oorzaken van uw angst en de behandelmogelijkheden? Dan beantwoorden wij uw vragen graag. 

Mondhygienist
BAKX-37

Tips tegen angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts is een veelvoorkomend probleem, maar er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om deze angst te verminderen. Hier zijn enkele tips:

  • Communiceer met uw tandarts: het is belangrijk om openlijk te praten met uw tandarts over uw angsten en zorgen. Onze angst tandarts kan u geruststellen en uitleggen wat er tijdens de behandeling zal gebeuren. 
  • Ontspanningstechnieken: probeer ontspanningsoefeningen, zoals diepe ademhaling of meditatie, voor en tijdens de afspraak. Dit kan helpen om uw zenuwen onder controle te houden. 
  • Breng een vertrouwd persoon mee: voelt u zich meer op uw gemak als er een vriend of familielid aan uw zijde heeft? Overweeg dan om iemand mee te nemen naar de afspraak. 
  • Maak afspraken met de tandarts: spreek een stopteken af met uw tandarts, zodat de behandeling stopgezet kan worden als de angst te groot wordt. 
  • Angst voor pijn: bent u echt te bang voor pijn tijdens uw behandeling? Dan kunt u de tandarts altijd vragen om een verdoving, zodat u de behandeling comfortabeler doorkomt.
  • Beloon uzelf: Stel een beloning in voor uzelf na de tandartsafspraak, om positieve associaties met het bezoek op te bouwen.
  • Muziek: Luisteren naar rustgevende muziek via koptelefoons tijdens de behandeling kan helpen om afleiding te bieden en de angst te verminderen.

Onthoud dat het belangrijk is om aan uw mondgezondheid te werken en tandartsbezoeken zijn daarvoor essentieel. Door deze stappen te volgen en samen te werken met een begripvolle tandarts, kunt u uw angst voor de tandarts overwinnen en uw mondgezondheid verbeteren.

Afspraak maken bij Angsttandarts

Tandarts bakx

Ervaart u angst voor de tandarts en bent u geïnteresseerd in een gesprek bij Tandarts Bakx om uw angst aan te pakken? Dat is geen probleem! Wij helpen u graag bij het tegengaan van uw tandartsangst. Onze ervaren angsttandartsen nemen uitgebreid de tijd voor u en kunnen u helpen met diverse behandelingen. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, telefoon of e-mail. Onze deskundige specialisten staan voor u klaar! Bij Tandarts Bakx zorgen onze specialisten ervoor dat uw gebit gezond blijft. 

tandarts - tandartspraktijk - tandartsverzekering

Wat vinden
Onze patiënten

Van Tandarts bakx

image

Spoed tandarts

Als u een spoedgeval buiten onze openingstijden heeft, bel dan de spoed tandarts.

arrowLees meer
image

Mondhygiënist

Tijdens een bezoek aan de mondhygiënist zal uw gebit grondig gereinigd en gepolijst worden.

arrowLees meer
image

Kindertandarts

Wij hebben een kindertandarts die zich richt op de behoeften van jonge patiënten.

arrowLees meer
image

Mondzorg ouderen

Het is altijd belangrijk om het gebit goed te verzorgen. Ongeacht de leeftijd.

arrowLees meer
image

Parodontitis

Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.

arrowLees meer

Contact